Vino in fiecare joi de la ora 21:00 (ora RO) alaturi de mine la RADIO ROMANIA ON-LINE

vineri, 20 februarie 2009

Un vis devenit ... REALITATE"Daca unui singur om ii place ceea ce fac eu ... atunci sunt un castigator!!!" - aceasta maxima am primit-o, de la cineva din Canada, pe vremea cand emiteam la RDT, crezand ca emisiunile mele nu sunt pe placul ascultatorilor.
Saptamana aceasta am stat de vorba cum un bun prieten, din Galati, Săndel Spânu- un interpret de muzică folk, care m-a facut sa-mi aduc aminte ca pentru unii chiar am insemnat ceva si chiar am reusit sa-i fac sa-si doreasca sa-si indeplineasca VISUL asa cum am facut si eu unul din visele mele- radioul!
Acest vis al lui, era si este, sa-si faca cunoscute melodiile intregii lumi.
Cu incredere in tine vei reusi!! Mult succes!!


Voi reda interviul realizat de catre Ionela van Rees-Zota
(http://www.asiiromani.eu/)

"Săndel Spânu- un interpret de muzică folk a cărui valoare este pe zi ce trece mai mare, iar acest lucru datorită faptului că în repertoriul acestuia găsim cele mai sensibile şi pline de trăiri melodii.L-am întâlnit datorită unor oameni la fel de sensibili, cărora le mulţumesc. Pentru dumneavoastră, în exclusivitate un interviu.

De cand cantati si ce v-a motivat sa alegeti acest drum?
Am învăţat să cânt prin clasa a 7 a scolii generale, luând lecţii de la profesorul meu de muzică, deci de vre-o 32 de ani.Dar cu o perioadă de oprire intre anii 1990 – 1999.

A fost greu sa va indepliniti acest vis?
Oricine dintre noi, dacă dorim ceva anume, sunt sigur că reuşim să facem ceea ce ne dorim.Eu mi-am dorit să cânt folk, mi-a plăcut şi sper că încânt urechile ascultătorilor cât şi a spectatorilor aşa cum am făcut-o şi până acum.

Mergeti in multe spectacole in strainatate, mai iubesc romanii din diaspora muzica pe care o interpretaţi?
Spectacolele susţinute de mine nu au depăşit graniţa ţării,dar….datorită radiourilor de pe net, acest lucru a fost posibil, drept pentru care am prieteni şi fani peste tot în lume, Canada, Italia, Australia, Germania. Şi nu mă laud ,este adevărat. Nu afirm ca aş fi mare vedetă.dar am susţinători pentru ceea ce fac de a continua mai departe activitatea mea artistică. De fapt…eu cânt pentru oameni.

Care este sentimentul in momentul cand sustineti un concert pentru romanii plecati de multa vreme ?
Ce sentiment aş avea în momentul când aş cânta pentru românii de afară?? În primul rând în repertoriul meu am un cântec scris de mine pentru ce-i plecaţi departe “Reîntoarcerea”….Cred că pot face o bucurie interioară lor, dar mai ales faptul că cineva vine “de acasă” şi li se alătură lor cântând în limba maternă e o bucurie imensă. Personal mă pot transpune să simt ceea ce ar simţi ei.Iar ca orice român, am şi eu rude plecate pentru a avea o viaţă mai bună. Sentimentul meu nu poate fi decât de bucurie de a face pe alţii…fericiţi.

Familia va fost aproape in tot acest timp cat dumneavoastra ati alergat pe drumul muzicii folk, care nu este deloc usor ?
Familia m-a susţinut moral. Restul..doar eu. Revenirea mea în folk se datorează unor prieteni buni,cu care am cântat deseori după revenire în caffe-concert. Ei cântă în trupa “Andante”.Lor le mulţumesc.

Cum vedeti evolutia muzicii folk, in raport cu cealalta muzica?
Personal, am încercat si am să fac asta tot timpul, de a căuta să aduc muzica folk în faţa oamenilor.Folkul nu face decât să aducă poezia pe muzici line ce intră mult mai uşor în sufletele oamenilor. Am făcut-o şi o voi face în continuare. Folkul, încet, încet îşi va relua locul acolo unde trebuie să fie. Celelalte genuri muzicale îşi vor păstra locul, în schimb tot ce are de a face cu snobismul,indecenţa şi prost gustul, se vor topi şi vor dispărea tot aşa cum au apărut.

Cateva randuri pentru cititorii Agentiei de presa ASII ROMANI si ascltatorii Radio R Romania..
În primul rând doresc să transmit multă sănătate tuturor românilor ce vor citi aceste rânduri şi să dea Bunul Dumnezeu să reuşim cu toţii să trecem peste problemele financiare ce sunt astăzi fără voia noastră. Iar pentru ascultători, cât mai multe ore cu putinţă de a putea asculta postul de Radio R România, pentru că îi asigur că nu vor regreta."

Un comentariu:

eugen_emeric spunea...

SI UITE ASA II POTI CUNOASTE PE CEI CE SPUN CA ITI SUNT PRIETENI SI ITI CER LOIALITATE !!!! SANDEL SPANU...SUPER..BINE CA STIU MAI TARZIU DECAT NICIODATA !!!