Vino in fiecare joi de la ora 21:00 (ora RO) alaturi de mine la RADIO ROMANIA ON-LINE

marți, 27 iulie 2010

CU sau FARA personalitate?

"Daca nu ai nimic dragut de spus, mai bine taci!'
In ultimii ani am inceput sa cunosc din ce in ce mai multi oameni "cu personalitate", oameni care nu au nici o problema sa-ti spuna totul "verde-n fata", sa-ti spuna ca esti prost cand ai gresit ('pentru ca asta-i adevarul'), ca noua ta rochie te arata grasa si ca nu-ti sta bine cu breton. Sub pretextul 'eu spun adevarul', acesti oameni se rastesc la tine cand ceva nu le convine, isi cer sus si tare drepturile, dar tipa cand le amintesti de indatoriri. Sunt oameni duri si (spun ei) puternici.
-Voi ce credeti?
Ma intreb... oare copilul care se da cu fundul de pamant si plange ca sa obtina ce vrea, are personalitate sau e doar rasfatat?
Ma duc la magazin si vanzatoarea imi raspunde cu dispret. O rog sa-mi dea o punga si imi spune rastit: 'costa 5 mii!' Obiectez si-mi urla: 'daca nu-ti convine, n-ai decat sa te duci in alta parte!' In loc de rest imi arunca trei caramele pe tejghea. Sunt convinsa ca e multumita: mi-a dovedit ca are personalitate.
E trist si amuzant in acelasi timp cum tupeul se confunda cu indrazneala, tonul ridicat cu abundenta de argumente si bunul simt (sau jena) cu lipsa de idei.
'Ca sa supravietuiesti in lumea asta trebuie sa ai tupeu' ?
Nimic mai fals. Nu trebuie sa ai tupeu. Trebuie sa ai curaj, sa crezi in ceea ce faci si sa incerci sa o faci cat mai bine. Mediocritatea este produsul oamenilor cu idei slabe dar cu voci puternice. Acesti asa-zisi oameni cu personalitate sunt mereu nemultumiti de viata lor, convinsi ca nu au ceea ce merita. Nu inteleg de ce esti mai sus desi ei sunt mai destepti decat tine. Sunt convinsi ca ar fi putut face tot ce ai facut tu, doar ca nu au avut sansa sau...'nu au vrut'.
Nu permiteti nimanui sa va intimideze! Credeti in voi si in ceea ce faceti, chiar daca nu o spuneti lumii intregi. E de ajuns sa stie cine trebuie!
O zi buna in fiecare zi si nu uitati ca va astept si pe voi cu pareri PRO sau CONTRA!

Niciun comentariu: