Vino in fiecare joi de la ora 21:00 (ora RO) alaturi de mine la RADIO ROMANIA ON-LINE

vineri, 27 august 2010

Turist in ROMANIA

Am reusit sa mergem anul asta in sapta-luna de miere si am decis sa scriu cateva randuri si mai ales sa va arat si pozele facute prin locurile vizitate.
Am plecat din Galati in data de 16 August impreuna cu sotul meu cu destinatia LEPSA. Ajunsi aici am putut vizita doar CASCADA PUTNEIPastravaria infiintata in anul 1955 era inchisa, insa pentru cei care vor dori sa o viziteze am notat programul:


Am plecat din Lepsa si ne-am cazat la pensiunea "Raza de soare" din Lunga Jud. Covasna ( http://www.razadesoare.co.cc/ ). Aici am putut manca si o salata de varza murata anul asta - excelenta!
De dimineata ne-am facut rapid bagajele si am pornit la drum.Am mers sa vizitam Lacul Sfanta Ana si Tinovul Mohos formate in doua conuri vulcanice din Masivul Ciomatu, Statiunea Balvanyos, Pestera Puturosul, Cimitirul pasarilor. Am mancat la restaurantul hotelului "Best Western Grand Hotel Balvanyos" situat in mijlocul padurilor ce inconjoara Lacul Sf. Ana


Plecand spre Brasov ne-am oprit la Prejmer unde ne-am cazat la Pensiunea Silvia ( http://www.pensiuneasilvia.prejmer.com/ ), iar a doua zi am vizitat CETATEA BISERICEASCA PREJMER. Daca aveti drum pe aici va recomand sa o vizitati. Intrarea este 8 ron/pers(vedere din interiorul cetatii)

Pentru mai multe informatii http://ro.wikipedia.org/wiki/Prejmer,_Bra%C8%99ov

De aici am plecat spre CETATEA RASNOV : intrarea pentru adulti este de 10 ron, iar pt. copii de 5 ron. In luna august accesul este GRATUIT. Programul de vizitare : 9:00 - 19:00

Pentru mai multe informatii : http://ro.wikipedia.org/wiki/Cetatea_R%C3%A2%C8%99nov

La CASTELUL BRAN intrarea pentru elevi/studenti 10 ron si pentru adulti este de 20 ron.

Pentru mai multe detalii vizitati http://www.bran-castle.com/


Ne-am cazat la Pensiunea "Casa cu Flori"( http://www.turistinfo.ro/bran/cazare-bran/pensiunea_casa_cu_flori/poze-pensiunea_casa_cu_flori-c170.html )
Am plecat spre Siriu la Cabana "14 scaune" ( http://www.14scaune.3x.ro/ ) unde am vizitat si cascada Casoca.

Inainte de a ajunge acasa ne-am abatut de la drum si am vizitat si Vulcanii Noroiosi

Informatii puteti gasi -> http://ro.wikipedia.org/wiki/Rezerva%C8%9Bia_Vulcanii_noroio%C8%99i

Pentru mai multe poze din concediul nostru intrati pe urmatoarea adresa:
http://picasaweb.google.com/fulguletzrdt/SaptaLunaDeMiere2010Ca o concluzie finala : avem o tara foarte frumoasa si merita vizitata!O zi buna in fiecare zi,

Fulguletz_ (Roxana IFTODE)

fulguletzrro@yahoo.com


Niciun comentariu: