Vino in fiecare joi de la ora 21:00 (ora RO) alaturi de mine la RADIO ROMANIA ON-LINE

vineri, 21 ianuarie 2011

Oina va fi prezenta la Muzeul Satului


Sportul nostru national incepe sa castige incet, dar sigur, din terenul pierdut. Dupa ce a reusit sa fie prezent din ce in ce mai des in paginile publicatiilor din tara, iata ca va avea o reprezentare la cel mai inalt nivel in cadrul locatiei unde sunt adunate cele mai importante valori ale patrimoniului nostru care provin din mediul rural si anume Muzeul Satului.

Doamna Director Paulina Popoiu s-a aratat foarte incantata de aceasta initiativa a federatie si a promis ca in cel mai scurt timp se vor demara activitatile legate de amenajarea unui muzeu al oinei in cadrul Muzeului Satului. Nici ca se putea o alta locatie pentru a prezenta istoria acestui sport care, parafrazand vorbele poetului si vesnicia s-a nascut la sat.


Initiativa presedintelui federatiei, la realizarea careia a contribuit si unul dintre aliatii mai noi ai oinei, doamna Mariana Gaju-primar al comunei constantene Cumpana, se va materializa prin amenajarea unui spatiu in care vor fi expuse materiale si documente care reflecta istoria jocului de oina: foto de arhiva, echipamente de joc, medalii, tricouri de joc, afise (federatia are unele de aproape 100 de ani), imagini din activitatea de oina, trofee, carti de istorie a oinei, carti de metodica, proiectie de imagini video care vor prezenta istoria oinei, se vor furniza informatii despre stadiul actual al oinei si activitatile care se deruleaza in prezent etc..
Mai multe detalii vor fi stabilite cu ocazia intalnirii care va avea loc intre presedintele federatiei si doamna director, programata la inceputul lunii martie.

Pana atunci, federatia lanseaza un apel catre toti cei care au fost implicati in oina si au materiale care pot fi expuse aici sa contacteze federatia la datele de contact postate pe site-ul oficial al federatiei www.froina.ro . Tot aici puteti gasi si alte informatii despre FEDERATIA ROMANA DE OINA.

O zi buna in fiecare zi,
Roxana IFTODE

Multumesc pentru articol d-lui cms. sef Nicu Dobre.

Niciun comentariu: