Vino in fiecare joi de la ora 21:00 (ora RO) alaturi de mine la RADIO ROMANIA ON-LINE

vineri, 25 iunie 2010

Singuratatea in doi

Raspunsurile primite in timpul emisiunii:

Nikoleta

"Neintelegeri vor fi mereu in cuplu dar important este sa treci peste ele. Sa stii CUM sa treci peste ele.

In cuplu e vorba de 2 dar si de fiecare in parte, trebuie sa inveti sa traiesti in asa fel incat sa nu-l deranjezi pe cel de langa tine. Sa inveti sa-l accepti pe cel de langa tine asa cum este, il poti schimba in timp dar doar la suprafata. Nu poti schimba in totalitate un om.

Spere exemplu: nu-ti place cum soarbe ciorba. E ok, se poate schimba. Nu-ti place ca nu-si doreste ca peste 10 ani sa fie cu tine pe Luna. Nu-l poti schimba chiar daca tu ai impresia ca l-ai schimbat. Ce vroiam sa spun este ca nu poti insufla celui de langa tine dorintele si ritmul tau de viata pt ca la un moment dat v-a claca.

Ai vazut vreo statistica a cuplurilor divortate? Divortul apare dupa 7 ani /14 de casnicie....misto nu? Cele mai multe cupluri divortate sunt cele care au aparut in timpul liceului (partenerii nu au "testat" si alte relatii). In 90% din cazuri barbatii sunt cei care nu mai rezista, DAR...femeile sunt cele care cer divortul! De ce?

Neintelegerile apar atunci cand nu mai esti "atat" de indragostit, cand incepi sa vezi si defectele (sau mai excat sa le constientizezi). Daca la inceput iubitul tau sforaie iti spui "si ce daca, macar am facut un sex grozav" dupa 10 ani, cand vii obosita de la munca, stresata ca nu ti-a iesit bilantul si-l auzi si pe "ala" de langa tine ca sforaie ii pui perna pe fata sau te muti in alt dormitor.

Cand te-ai casatorit nu aveai probleme, familie de intretinut, credeai ca lumea e a ta si o poti adapta dupa placerea inimii, dupa cativa ani incepi sa obosesti, apar ratele la casa sau masina, copiii, seful care te streseaza la cap pana ii dai raportul....

Ce face EL la prima intalnire? Iti aduce flori, plateste cina, filmul

Ce face EL in prima luna? Iti trimite SMS-uri dimineata si seara astfel incat incepi si termini ziua cu el in gand. Te suna, iti face cadouri (nu neaparat scumpe - dar intentia conteaza), iti face surprize. Renunta la meci ca sa faca dragoste cu tine.

Ce face EL dupa 1 an? Iti spune ca te iubeste cand ii faci mancarea care-i place sau cand il lasi sa plece la fotbal cu baietii. Nu mai plateste cina pt ca banii s-au dus pe plata abonamentului de telefon (pt ca e scump nu-ti mai trimite nici SMS-uri).

................si deprecierea continua (la fel ca moneda romaneasca)

Ce face EA la prima intalnire? Se aranjeaza, se parfumeaza, este cea mai frumoasa din lume

Ce face EA in prima luna? Este gingasa, raspunde la SMS-uri, rade la glumele lui, il asculta, este atenta cu tinuta ei, nu critica, ii face surprize, se duca la aerobic ca sa arate bine

Ce face EA dupa 1 an? Ii spune ca-l iubeste cand aduce mai multi bani in casa, ii gateste mancarea favorita atunci cand nu e fff obosita cand vine de la birou. Il critica ca iar si-a aruncat sosetele in sufragerie, ca nu si-a spalat vasele dupa ce a mancat. Isi suna prietenele sa iasa toate la o inghetata in timp ce EL e la fotbal. A mai luat cateva kg in plus pt ca e normal (doar si el s-a ingrasat). Nu se mai machiaza si nici nu mai merge la cosmetica si coafor atat de des pt ca el a mai vazut-o si in alte situatii mai rele.

Concluzia: trebuie sa ne purtam ca si cum am fi mereu in prima luna de relatie, sa nu uitam sa fim gingase, bine aranjate iar ei sa ne trimita SMS-uri si flori. Sa ne facem surprize placute, sa nu criticam, sa invatam sa discutam, sa intelegem si sa iertam. Sa ne acordam destula libertate unul altuia. Sa-l ascultam mereu pe celalalt cand are ceva de spus, sa iubim si sa traim de parca fiecare zi este ultima zi din viata noastra. Sa profitam din plin de fiecare clipa.

Dj Gheorghe: buna intrebare Fulguletz_, eu sunt de parerea ca intr-adevar neintelegerile in famile duc la singuratate in doi, dar numai acolo unde unul dintre parteneri nu are puterea necesara pt a divorta,singuratea in doi este valabila doar pt unul dintre parteneri pt ca celalalt joaca la dublu ajungand la infidelitate

Raspunsul la a doua intrebare ar putea fi regasit in "unde intervine obisnuinta nu mai are loc dragostea": deci daca lasam rutina sa ne invadeze cu siguranta se poate spune nu mai este ce a fost inainte, dupa parerea sexul joaca un rol important intr-o relatie,multe neintelegeri pleaca de aici; sexul este un instinct animalic,la inceput lupti pt a primi asta ,iar dupa ce ai devine rutina daca nu compensezi cu altceva...

Ma uimesc femeile care spun "am facut dragoste cu x"cu toate ca a fost doar o noapte,trebuie sa stim sa facem diferenta intre a face sex sau dragoste. O relatie nu stiu daca se poate imbunatatii, ea trebuie sa tinda catre pefectiune de la inceput ca in timp sa incercam sa o mentinem la acest stadiu sau sa coboram incet,lin,compensand lipsa libidoului cauzata de varsta sau indiferent de natura ei prin respect reciproc, deci daca relatia nu pleaca bine de la inceput nu ai cum sa o imbunatatesti

Horjea Rodica: BINE ZICE GHEORGHE DAR CU RABDARE ,CU INTELEGERE SE POT REMEDIA ACELE NEINTELEGERI.DAR ATUNCI CAND DRAGOSTE EXISTA ,DAR DIN AMBELE PARTI ,TOATE PROBLEMELE SE REZOLVA.

Anonim

Adesea ma lovesc de zidul neputintei mele…incapabila sa simt , sa scriu si sa mai traiesc asa cum o faceam altadata si toate aceste frustrari ce ma chinuie isi au izvorul in tine, in indiferenta ta! Timpul l-am impartit in trei: trecut, prezent si viitor, asa cum poate-i si firesc si totusi iubitule in toate aceste timpuri suntem doar noi, pretutindeni, noi si singuratatea asta blestemata ce nu ne mai da pace. Oare mai avem puterea sa ne mai ridicam ca pe vremuri din scaunele noastre prafuite, sa ne atingem cu varfurile degetelor si sa simtim adierea pasiunii ce candva nu ne lasa sa dormim o noapte intreaga, oare mai putem spune cu sinceritate si tarie un simplu te iubesc sau vom ramane in asteptarea asta apasatoare o vesnicie?

Singuratatea noastra nu are margini, paseste peste noi si lasa urme , iar noi iubitule, vom mai fi oare capabili vreodata sa umplem toate aceste goluri lasate de pasii ei? Timpul trece pe langa noi indepartandu-ne incet, incet ne ocupam mintea obosita cu mici nimicuri , a caror importanta constienti fiind, o exageram doar pentru a fugi de noi, de amintirea noastra.

Sunt nopti in care nu pot respira, aerul devine mult prea greu, plamanii par a ma lasa mult prea devreme, si toatea astea sunt de dorul tau. Ma tem ca intr-o zi voi inceta a te mai iubi, nu iti voi mai simti lipsa cand noaptea se lasa iar tu nu esti captiv in bratele mele, in acea zi iubitule vei deveni doar o fantoma in trecutul meu. Acum intelegi de ce nu vreau sa uit de tine nici macar o secunda si ma zbat in propria-mi suferinta doar pentru a ma tine legata de amintirea ta de cum eram atunci?

Cit am gresit amandoi crezind ca fericirea se poate cladi fara efort si ne-am lasat intr-o bolnava delasare si uitare, cand am uitat de noi siguri ca vom fi multumiti asa, singuri in doi.

Vom mai putea pasi vreodata,impreuna pe acelasi drum? Sau,mai bine la fel de singuri,pe drumuri diferite!

Robert Leonard: SARA BUNA FULGULETZ SI MULTZUMESC PTR EMISIA TA. AS DORI SA MA EXPRIM VIZAVI DE INTREBAREA TA.-DACA CEL CU CARE CONVIETZUESTI ESTE UN ANIMAL TARATOR MAI BINE NEXT.

MULTZUMESC SI TE ROG NU MA INTERPRETA GRESIT - PTR PRIETENUL MEU “CAPUL SUS DANE”

Eleonora Toth: ce frumoasa tema ai ales,felicitari!!!!!!!

Eu am 23 ani de casatorie,dar totul este bine,am cel mai bun sot din lume,asa le doresc tuturor femeilor din lume!Eu sunt mandra de al meu, ptr mine el este: sot, tata, mama, prieten, copil. Dragostea si intelegerea,respectul reciproc sunt importante in viata de cuplu.

Trebuie sa plec,va iubesc ca existati ,cand revin acas va ascult iar,o seara faina va doresc la toti ROMANI MEI ORIUNDE SUNTE TI !!!! din chicago,fam toth.

gaby bora: mai Fulguletz_ o relatie cred eu ca se poate pastra asa ca la inceput dar asta trebuie sa doreasca ambii parteneri si sa faca mereu ceva nou ca sa nu intre monotonia in relatie si cred eu ca trebuie sa-si accepte si defectele ca doar alea le-a avut de cand s-au cunoscut si trebuie stiut ca nimeni nu e perfect si toata lumea greseste

Cornelia Kuhn: Bunä seara fulguletz te pupä si te salutä Conny din germania bine ai venit in emisie

Aurel Aurel: Multumesc esti cea mai tare.Te salutam Paula si Aurel Super recitalul,super muzica,super emisiunea,felicitari realizatorului !

Mihaela: E evident ca in chiar prima clipa cand cineva se indragosteste, isi asuma automat riscul de a pierde persoana iubita. In treburile care tin de suflet, de amo/amare, barbatul este un handicapat emotional. El nu este in stare sa-si infrunte emotiile. Emotiile lui sunt atat de basic, atat de crude si de simple! Isi pierde imediat cumpatul. Emotia il dezechilibreaza. Isi pierde balansul si o asteapta pe femeie sa preia ea conducerea.

Si cand te gandesti ca vrem sa facem copii cu ei.

Mihai: duc la singuratatea in 3 ca a intrat si vecina in joc

cori roth: SINGURATATEA O PURTAM IN NOI...SI NE AMAGIM CA NU EXISTA....NOI NE LEGAM MEREU SA FIM DOI CATE DOI...DAR VIATA CATEODATA-I TARE TRISTA! EU SUNT CASATORTIA DE 12 ANI SI POT SA ZIC CA MA INTELEG CU SOTUL MEU CA IN PRIMA ZI,DECI INCA NU STIU CE E AIA NEINTELEGERI SI IMI DORESC PE MAI DEPARTE ASA SA RAMANA ,TE IMBRATISEZ CU DRAG,ROXI SI MULTUMESC PENTRU POEZIILE CU SORA MEA ,FELICIA,PUPICI!!! O SEARA FRUMOASA DIN GERMANIA,CORINA!!

Moonty Medy: foarte adevarat, stiu ca eu am propus aceasta tema, dar m-a rascolit foarte mult, cea mai grea stare de fapt intr-un cuplu este siguratatea in doi. Oricat ai incerca sa gasesti alinare nu faci altceva decat sa te ranesti mai mult.

ADY Cristina: este posibil dar cred ca este o raritate, de obicei se despart !

Va multumesc tuturor pentru ca v-ati spus parerea in legatura cu subiectul propus.

O zi buna in fiecare zi,

Fulguletz_ (Roxana IFTODE)

Niciun comentariu: